Voordat je je bestaande keuken vernieuwt of je nieuwe keuken inricht, heb je een set goede pannen en potten nodig. De pannen die je gebruikt, kunnen bepalend zijn voor de efficiëntie waarmee je de keuken gebruikt.
Pannen maken deel uit van ons dagelijks leven. Je hebt ze nodig om eten op tafel te zetten, zelfs als je alleen met je gezin aan tafel zit. En als de gasten komen, heb je deze pannen ook nodig om het eten op een aantrekkelijke manier te presenteren. Restaurants en hotels gebruiken hiervoor pannen van verschillende afmetingen. Maar ook jij thuis kunt ze met een beetje moeite goed gebruiken. Lees dit artikel voordat je gaat winkelen voor serveerpannen om er meer over te weten. Als je meer weet over de verschillende soorten pannen, kun je betere aankoopbeslissingen nemen als je gaat winkelen.
Naast vele andere artikelen zijn pannen iets dat tientallen jaren meegaat. Daarom is het belangrijk om te investeren in het juiste type en de juiste kwaliteit van het product. Het eerste waar je rekening mee moet houden als je gaat winkelen voor serveerpannen is het soort materiaal dat ze gebruiken. Het materiaal van de pan kan namelijk veel van zijn eigenschappen en duurzaamheid bepalen. Bovendien hangt de prijs van de pan ook sterk af van het materiaal. Hier volgt een lijst van de vier meest voorkomende materiaalsoorten die worden gebruikt in serveerpannen. Dit geeft je een vrij goed idee over deze materialen. Als je de voor- en nadelen van elk materiaal kent, kun je beter de juiste kiezen.
Niet verrassend is roestvrij staal het populairste materiaal voor serveerpannen. Er zijn duidelijke redenen voor deze voorkeur. De belangrijkste reden is dat roestvrijstalen pannen tientallen jaren meegaan voordat ze vervangen moeten worden. Dit maakt ze ideaal voor restaurants en hotels. Omdat roestvrij staal niet reageert met voedsel en bestand is tegen zeer hoge temperaturen, kun je ze zonder veiligheidsrisico's gebruiken voor normale soorten voedsel. De enige uitzondering is zuur voedsel. Als je zuur voedsel lang in roestvrijstalen serveerpannen bewaart, zal het gaan reageren met het oppervlak van de pannen.
Het nadeel van stalen serveerpannen is dat ze duur zijn. In sommige gevallen is het verstandig om iets te nemen dat niet zo duur is, vooral als je ze niet zo vaak zult gebruiken. In dat geval kan kunststof een goed alternatief zijn. Over het algemeen geven mensen niet de voorkeur aan plastic voor alles wat met eten te maken heeft. Maar het goede nieuws is dat er tegenwoordig voedselveilige plastic serveerpannen van goede kwaliteit zijn. Maar je moet er wel het juiste type pan voor gebruiken. Voor het serveren van warm eten zijn polypropyleen pannen het beste. Ze zijn doorzichtig en bestand tegen temperaturen tot 160 graden Celsius. Pannen van polycarbonaat zijn goedkoper, maar alleen geschikt voor normale temperaturen.
Hoewel het ook een ander soort plastic is, bieden ze verschillende voordelen, in tegenstelling tot gewone plastic pannen. Melamine pannen zijn zeer duurzaam, maar kosten slechts een fractie van een roestvrijstalen pan. Het gewicht kan een probleem zijn voor serveerpannen, omdat je ze van plaats naar plaats moet dragen om te serveren. Het lichtgewicht ontwerp van melamine pannen is in dat geval een grote hulp. Dit zorgt voor meer draagbaarheid. Bovendien bieden melamine pannen een breed scala aan kleuren met unieke texturen. Dus als je iets meer wilt dan het gewone uiterlijk van staal, ga dan voor trendy en kleurrijke melamine pannen.
Het valt niet te ontkennen dat keramische pannen een hogere prijsklasse hebben. Ze kosten bijna het dubbele van roestvrij staal. Maar is er een voordeel aan het betalen van die hoge prijs? Keramiek is geweldig om zowel warmte als koude vast te houden. Ze zijn misschien zwaar, maar dat betekent ook een langere levensduur. Een goede keramische pan kan zelfs langer meegaan dan een persoon en kan een erfstuk worden in de familie. Keramische pannen zien er bovendien opmerkelijk en verfijnd uit. Als je wilt dat elk onderdeel van een evenement er goed uitziet, koop dan keramische pannen om te serveren.
Het hebben van een pannenset met de juiste specificaties is noodzakelijk om die taak van serveren zonder veel moeite uit te voeren. Maar met de honderden opties die er zijn, is het makkelijk om fouten te maken. Daarom kan het kiezen van de juiste pan aanvoelen als een overweldigende taak. Maar het wordt gemakkelijker als je weet waar je op moet letten. Hier zijn enkele tips die u kunt volgen wanneer u voor hen gaat winkelen.
Serveerpannen vereisen ook een paar extra accessoires zoals deksels en adapterplaten en -stangen, enz. Zelfs de deksels zijn verkrijgbaar in een paar verschillende opties. Koepeldeksels zijn goed voor het maximaliseren van het opslagvolume. Flexibele deksels daarentegen zorgen voor een goede afdichting en houden verontreinigingen en ongedierte buiten. Als je serveerschalen koopt, heb je die accessoires misschien ook nodig. Vergeet niet om naast deze producten ook andere producten te bekijken van Home & Living .
De meeste serveerpannen zijn recyclebaar. Ook accepteren sommige winkels je oude serveerpannen in ruil voor nieuwe tegen een lagere prijs. Omdat metalen waardevolle natuurlijke hulpbronnen zijn, is het een verspilling om de serveerpannen in de vuilnisbak te gooien. Als het een serveerpan is met een antiaanbaklaag, moet het recyclingbedrijf de coating verwijderen voordat het de pan verwerkt. Dit maakt het recyclen van zachte wegwerppannen onmogelijk. Maar het recyclen van gewone metalen pannen met antiaanbaklaag is nog steeds mogelijk en sommige bedrijven accepteren ze wel.
Niet alle aluminium serveerpannen zijn recyclebaar. Grote en harde aluminium pannen zijn gemakkelijk te recyclen zonder verspilling. Maar niet iedereen wil ze recyclen omdat ze heel lang meegaan. De echte recyclekwestie komt wanneer je pannen van zacht aluminium gebruikt. Het lijkt misschien intuïtief om te denken dat ze ook recyclebaar zijn, maar in werkelijkheid is dat niet zo. Dit komt omdat dergelijke pannen een beschermende coating hebben die ervoor zorgt dat het aluminium niet in contact komt met het voedsel. Dankzij deze coating kun je zelfs zuur voedsel serveren in dergelijke aluminium bakjes. Je moet dit dunne laagje scheiden om de pannen te kunnen recyclen en dat is niet economisch.
We horen vaak over de gevaren van aluminiumfolie in de magnetron. Dit komt omdat aluminiumfolie bij hoge temperaturen vlam vat. Maar geldt dit ook voor pannen van massief aluminium? Nee, aluminium serveerpannen vatten geen vuur als je ze in de magnetron zet, maar er is nog een reden om ze niet te gebruiken om het eten in de magnetron te verwarmen. Aluminium metaal heeft de eigenschap om microgolfstraling te reflecteren. Dit betekent dat wanneer u een aluminium pan vol voedsel in de magnetron plaatst, het voedsel alleen opwarmt vanaf de bovenkant waar er geen metaal overheen ligt.
Als je keramische serveerpannen online wilt kopen in Nederland, zoek dan niet verder want je bent op de juiste plek. U vindt alles van goedkope serveerpannen met deksel tot de beste serveerpannen die u hier op Webshop.nl kunt kopen. U hoeft ze alleen maar te zoeken met onze productzoekmachine . Zo kunt u de beste kiezen door de prijzen en functies van de pannen te vergelijken.
Er zijn meer dan 500 winkels en merken op Webshop.nl die serveerpannen aanbieden. Hiertoe behoren enkele populaire merken zoals Garcima, Magefesa, Ciroa, Tablecraft, Fissler en Silit.