Weet je dat het bestaan van koperen koekenpannen teruggaat tot Mesopotamië? Vroeger stonden deze koekenpannen ook bekend als de tangent op (in het oud-Grieks). En in Rome stonden ze bekend als Patella of Santiago. Maar het woord Pan is afgeleid van het Oudengelse Panna.
Een moderne koekenpan of braadpan is een gebruiksvoorwerp met een platte bodem dat wordt gebruikt om te bakken of te braden. Meestal heeft het een diameter van ongeveer 20 tot 20 centimeter (of 8 tot 12 inch). Het heeft relatief lage zijkanten en een klein lang handvat om de pan vast te houden. Soms zien we ook een klein handvat tegenover de grotere. Een aangepaste versie van deze pannen is ook bekend als sauteerpan - deze heeft een deksel en iets hogere zijkanten. Deze pannen hebben geen poot en zijn relatief eenvoudiger van constructie, maar toch hebben we verschillende opties om uit te kiezen.
Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe koekenpan, is er een overvloed aan keuzes. Er zijn verschillende maten, materialen en vele andere kenmerken. Misschien moet je ook kiezen tussen pannen met antiaanbaklaag en naturel pannen. En misschien raak je in de war tussen de opties in gietijzer, roestvrij staal en andere metalen. Kortom, als het op koekenpannen aankomt, is er veel om rekening mee te houden. Naast het feit dat het kopen van de beste pan afhangt van je budget, behoeften en kookstijl, moet je ook een aantal basistypen van dit keukengerei op de markt begrijpen.
Dit metaal lijkt veel op gietijzer. Daarom moeten ze ook worden gekruid en worden ze na verloop van tijd minder klevend. Als ze goed gekruid zijn, kunnen ze voor alles gebruikt worden, van eieren en vis tot groenten en vlees. Omdat koolstofstaal dunner en lichter in gewicht is dan gietijzer, houdt het materiaal de warmte niet goed vast. We kunnen dit niet in voor- of nadelen plaatsen - het betekent gewoon dat deze pannen gevoeliger zijn voor temperatuurschommelingen. Ze zijn echter wel een ideale optie als je een lichtgewicht pan nodig hebt die snel en gelijkmatig kan opwarmen. Daarnaast blijft het een feit dat ze duurzaam en ovenbestendig zijn.
Dit is een zeer veelzijdig pannenmateriaal naast het feit dat roestvrij staal alleen geen goede warmtegeleider is. Daarom zijn de moderne roestvrijstalen pannen verkrijgbaar in drielaags of meervoudig gelaagd. Deze pannen worden gemaakt door meerdere lagen metaal samen te smelten, waaronder roestvrij staal, aluminium en soms koper. Door deze gelaagde constructie zijn deze pannen zwaarder maar toch lichter dan gietijzeren pannen. Deze pannen zijn ideaal voor het aanbraden van vlees, het maken van pannensauzen en het bereiden van voedsel in de oven. Deze pannen hebben ook een betere levensduur en zijn niet reactief, roest- en krasbestendig. Bovendien zijn ze oven- en vaatwasmachinebestendig.
Zelfs al zijn ze zwaarder dan veel andere soorten pannen, ze zijn een must-have in elke keuken. Dat komt omdat ze voor veel recepten de enige geschikte optie zijn. Gietijzer is een geweldige warmteverdeler en geeft tijdens het koken evenveel warmte af aan elke centimeter van de pan, waardoor het gerecht gelijkmatig gaart. Ze zijn ook ideaal voor het dichtschroeien van gerechten zoals gebakken kip en biefstuk uit een gietijzeren koekenpan. Dergelijke pannen vereisen echter extra zorg met enkele essentiële schoonmaaktips. Bovendien verlengt regelmatig kruiden de levensduur van deze pannen.
Deze pannen met keramische coating zijn relatief nieuw in de familie. Deze pannen worden ook wel groene antiaanbakpannen genoemd. Ze zijn gecoat met een gel op basis van silica die wordt gemaakt door zand te bewerken. Deze gel zorgt voor een glad, antiaanbakoppervlak zonder chemische coating. Met zo'n constructie zijn deze pannen ideaal voor koken op lage temperaturen, en je moet vermijden dat je ze dichtschroeit. Dit is een ideale optie als je de functionaliteit van een antiaanbaklaag zonder chemicaliën wilt. Bovendien zijn ze ook gemakkelijker schoon te maken, maar ze kunnen niet in de oven of in de vaatwasser. Voor langer gebruik is een handwas met mild afwasmiddel aan te raden.
Bak/koekenpannen zijn niet meer weg te denken uit commerciële en huishoudelijke keukens. Vandaag de dag hebben deze pannen een kenmerkend ontwerp voor alle doeleinden, waardoor ze een ideale optie zijn om in te bakken, sauteren, roeren of dichtschroeien. Gezien de multifunctionele eigenschappen is het belangrijk om er tijdens het aankoopproces wat meer aandacht aan te besteden en er rekening mee te houden. We weten echter niet allemaal waar we op moeten letten bij het zoeken naar een koekenpan die te koop is in een online winkel. Daarom hebben we wat marktonderzoek gedaan en een lijst samengesteld met de beste tips van experts voor het kopen van de beste koekenpan met antiaanbaklaag. Met deze tips kunt u de beste beslissing nemen en een pan kopen die lang aan al uw behoeften kan voldoen.
Naast deze basisfuncties kun je ook kijken naar extra functies zoals het deksel van de pan en andere. Natuurlijk kunnen deze extra extraatjes iets duurder zijn, maar ze zullen ook de veelzijdigheid van de pan in je keuken vergroten. Voor degenen die nog steeds niet weten wat ze moeten kiezen, is marktonderzoek aan te raden. U kunt koekenpannen onderzoeken op Webshop.nl om verschillende producten van internationale merken te bekijken. Verken en bekijk verschillende producten om te weten wat uw mogelijkheden zijn en kies de pan die het beste bij u past.
Een koekenpan is een pan met een platte bodem die wordt gebruikt om te bakken, bruinen en dichtschroeien. Dit keukengerei heeft meestal een diameter van 20 tot 30 cm met een relatief lage rand die naar buiten uitwaaiert. Ze hebben ook een lang handvat. Hoewel ze vroeger geen deksels hadden, vinden we tegenwoordig veel versies met deksels om het voedsel af te dekken. Als de pan groter is, vind je bovendien nog een kleinere handgreep net tegenover de hoofdsteel.
De concurrentie is hevig en elk jaar komen de beste merken met geavanceerde versies van hun keuken- en woonaccessoires. Enkele van de best verkochte koekenpannen met antiaanbaklaag van dit jaar zijn Calphalon Contemporary Nonstick 10″ Omelette Pan, de all-clad 4110 NS R2 Non-Stick Fry Pan, Scanpan Classic 9,5 Inch Fry Pan en Cuisinart 6422-24 Contour Hard-Anodized 10 Inch Skillet. Andere opties die je kunt overwegen zijn Tramontina Professional Restaurant 10-in. Nonstick Frypan, Farberware Classic Series Aluminum Nonstick 10-Inch Deep Skillet en de T-Fal E93805 Professional Nonstick 10.25 Inch Fry Pan.
Ja, de meeste pannen, kookpotten en ander keukengerei zijn gemaakt van metaal en kunnen dus gerecycled worden. De meeste recyclingsystemen accepteren je pan echter niet. Dus als u uw oude of gebruikte koekenpan wilt laten recyclen, neem dan contact op met de dichtstbijzijnde dienstverlener in uw regio. Het enige wat u hoeft te doen, is uw pannen te doneren; geef ze af aan het personeel van het professionele recyclingbedrijf en koop een nieuwe voor uw keuken.
Pannen zijn een belangrijk onderdeel van elke keuken. Van het bakken van eieren tot het maken van snelle pasta, koekenpannen zijn een grote hulp. Hier bij Webshop.nl vind je de meest uiteenlopende, duurzame en duurzame pannen online in Nederland. Enkele van de merken die je hier kunt shoppen zijn Calphalon, T-Fal, Cuisinart, Circulon, Farberware en Ozeri. Keukenaccessoires zijn van groot belang en met het juiste type pannen kun je wonderen verrichten met het recept dat je op een speciale avond wilt presenteren.
Verken een retail zoekmachine en maak een slimme zet voor uw volgende kookavontuur naast het vinden van een aantal geweldige toevoegingen voor uw huis en leven .