webshop.nl
Woonaccessoires
  Sluiten

Pannen

Over Pannen

Weet je dat er tegenwoordig meer dan 30 verschillende soorten pannen worden gebruikt in de keuken? Van een eenvoudig huishouden tot een commerciële opstelling, pannen zijn het meest basale en noodzakelijke item in elke keuken.

Een koekenpan wordt ook wel koekenpan of braadpan genoemd. In de meest traditionele vorm zijn het metalen platen met een platte bodem en handvatten aan een of twee kanten van de pan. Ze worden over het algemeen gebruikt om te bakken, bruinen of om verschillende soorten voedsel dicht te schroeien. Het handvat helpt om het evenwicht van de pan te bewaren tijdens het koken. Vandaag de dag heeft de markt een toevloed aan verschillende soorten pannen, waaronder fondue-, snack-, pasta- of standaard multifunctionele frituurpannen. Elk van hen helpt bij het maken van verschillende soorten voedsel items en komen met verschillende sets van voor-en nadelen.

Verschillende soorten pannen en hun gebruik

Braadpannen zijn niet alleen beperkt tot Grillen , Serveren , Soep, Saus of Steampannen . De familie omvat veel meer dan dat, en elk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Bovendien neemt elk van deze gezinsleden deel aan het maken van verschillende recepten als een pro. In een tijd waarin snelkookpannen, Tajines, gemeengoed zijn in elk huishouden of commerciële keuken, zijn sommige items uitzonderlijk zoals Wok, Cocottes of Poffertjes. Het is een feit dat we het niet in één keer over de hele pannenfamilie kunnen hebben, vandaag zullen we het hebben over de basiskenmerken van de meest gebruikte pan.

Standaard koekenpannen

Deze zijn de meest gebruikte pannen in elke huishoudelijke of commerciële keuken. Ze helpen bij het bakken of smeren van voedsel. Een standaard koekenpan is verkrijgbaar in verschillende maten, maar meestal in ronde vorm. De materiaalkeuze is veelzijdig en je kunt deze pannen vinden van gietijzer, roestvrij staal of antiaanbaklaag. Het vinden van de ideale optie hangt af van je kookstijl, budget en andere behoeften. Over het algemeen hebben al deze potten een lang handvat aan één kant. Maar bij de grotere opties vind je nog een kleiner handvat tegenover het grotere. Deze handvatten helpen om het evenwicht van de pan te bewaren tijdens en na het koken.

Grill pannen

Ze zijn speciaal ideaal voor buiten koken en het grillen van vlees en andere etenswaren. Grillpannen zijn speciaal ontworpen gietijzeren pannen die snel warm worden en de temperatuur gelijkmatig over de hele pan verdelen. Deze eigenschappen helpen om de maaltijd die erin zit gelijkmatig te garen. Daarnaast hebben deze pannen een antiaanbaklaag met een oneffen oppervlak waardoor de inhoud niet aan de pan blijft plakken, zelfs niet bij extreme hitte. We zien deze pannen meestal in actie op een bar-B-Q avond of een avondje steak grillen. Naast de functionaliteit hebben deze pannen ook een hogere esthetische waarde.

Braadpan en crêpepan

De braadpan lijkt veel op de Nederlandse oven, maar heeft kortere zijkanten. Het meest veelzijdige model braadpan is gemaakt van gietijzer. Ze worden geleverd met een deksel waardoor koks ze op het fornuis in een oven kunnen gebruiken. Deze pannen kunnen een stabiele kop handhaven en zijn ideaal voor langzaam en laag koken. Terwijl crêpepannen veel lijken op de traditioneel bekende eier- en koekenpannen. Crepe pannen hebben platte randen. Het helpt om een spatel onder de pannenkoek of crêpe te krijgen zonder dat de rand van de pan in de weg zit. Crepe pannen zijn verkrijgbaar met en zonder antiaanbaklaag.

Griddles

Een griddle is een grotere platte kookplaat zonder zijkanten of randen. Dit soort pannen zijn ideaal voor ontbijtgerechten zoals pannenkoeken of eieren. Maar als de kwaliteit goed is, kun je ze ook gebruiken voor het dichtschroeien van hamburgers of steaks op hogere temperaturen. Over het algemeen zijn bakplaten groot genoeg om op twee Bruner van je kookplaat te staan. Het meest geliefd zijn de bakplaten met twee kanten, inclusief grillpannen. Gietijzeren bakplaten zijn over het algemeen duur in aanschaf. Maar je kunt ook overwegen om een elektrische bakplaat te kopen, die is goedkoper en gemakkelijker in gebruik.

Een paar tips hoe je een Pannen kunt bestellen

Een essentieel en veelzijdig item in elke keuken is een exponentiële groei doorgemaakt. Meer en meer keukengerei merken en fabrikanten komen met unieke materialen en te maken om de kookervaring in zowel commerciële als huishoudelijke keukens te vergemakkelijken. Als gevolg daarvan is er een breed assortiment beschikbaar in de winkels. Zo'n brede collectie heeft het kopen voor velen van ons tot een vermoeiend proces gemaakt. Daarom zijn we gekomen om gebruikers te helpen de beste koekenpan te kiezen om online te kopen. In dit deel van het artikel delen we een aantal tips over hoe je een braadpan kunt kiezen die geliefd is bij professionele koks over de hele wereld. Hier is wat je in gedachten moet houden tijdens de aankoop.

  • Kijk naar het handvat - Het handvat van uw grillpan moet langer zijn. Maar houd er rekening mee dat het de pan (vooral gietijzer) zwaarder maakt. In dat geval kan een kort handvat tegenover de langere een grote hulp zijn.
  • Controleer de body - Idealiter is een gietijzeren pan ideaal om in te grillen. Het is de beste manier om de hoogte vast te houden bij een hoge temperatuur. Andere materialen, zoals geanodiseerd aluminium of roestvrij staal, doen het misschien niet en zullen het voedsel verbranden.
  • Controleer het kookoppervlak - Voor een grillpan kun je kiezen tussen een voorverwarmde pan of een pan met een glazuurlaag. Een gekruide pan gaat langer mee en kan worden voorverwarmd, en het patina zal na verloop van tijd toenemen. Maar een emaille coating laat beter los en is gemakkelijker schoon te maken.
  • Beschouw de buitenkant - Bij een grillpan is de buitenkant even belangrijk als de binnenkant. Zorg ervoor dat de pan die je kiest een geëmailleerde buitenkant heeft. Dan zijn ze gemakkelijker schoon te maken en geven ze je keuken extra kleur.

Als laatste moet je bedenken in welke vorm je de grillpan moet kopen. Deze pannen zijn verkrijgbaar in ronde of vierkante vormen. Hier raden experts aan om een vierkante vorm te kiezen. Die heeft het voordeel dat hij meer oppervlakte biedt om in te koken. Daardoor heb je meer ruimte om vlees te bakken of een ander gerecht te grillen. Bovendien zijn de meeste grillpannen gemaakt van gietijzer, zodat zelfs hoeken verder van de warmtebron hun warmte effectief kunnen behouden. Het is echter belangrijk op te merken dat de overwegingen kunnen variëren voor verschillende soorten pannen, bijvoorbeeld: cocottes, fonduepan, snackpan, kookpan, mossel, paella, overdekte deksels of zelfs een eenvoudige pannenkoekenpan .

Vragen en antwoorden

Kunnen pannen in de oven?

Ja, maar niet alle soorten pannen zijn geschikt voor de oven. Over het algemeen zijn gietijzeren pannen de beste optie om in de oven te gebruiken. Deze potten zijn gemaakt van niets anders dan metaal, waardoor ze de ovengolven kunnen absorberen. In plaats daarvan zijn materialen zoals plastic en keukengerei met antiaanbaklaag op smaak gebracht met olie en andere vetten die bestand zijn tegen hoge temperaturen. Daarom zullen ze de ovengolven weerkaatsen, wat kan leiden tot brand en schade aan zowel de pan als de oven. Dezelfde regel geldt voor andere soorten pannen en kookgerei, zoals Pasta, Poffertjes, Serveerpannen , Schepppannen , of Steampannen enz.

Welke pannen gebruiken koks?

.

Professionele chef-koks gebruiken het liefst gietijzeren, koolstofstalen en koperen pannen. Koolstofstalen pannen bevatten 99 procent ijzer en 1 procent ijzer en hebben een harder maar lichter en gladder oppervlak dan een gietijzeren pan. Daarom geven de meeste chef-koks in drukke keukens de voorkeur aan koolstofstalen pannen. Bovendien geven velen de voorkeur aan potten die gemaakt zijn van een legering van ijzer en koolstof. Dit soort potten worden geleverd met een beschermende kruiding van gebakken olie die de pan antiaanbak maakt. Dit soort potten helpen bij het maken van bepaalde soorten voedsel zoals griezel.

Welke pannen kun je het beste kopen?

Enkele van de best verkochte multifunctionele producten op de markt zijn Solidteknics 26cm Aus-Ion naadloze ijzeren koekenpan, Scanpan CTX 28cm koekenpan met antiaanbaklaag, ProCook Elite Tri-Ply 26cm roestvrijstalen koekenpan en de Le Creuset 26cm gietijzeren koekenpan met houten handvat. Daarnaast raden chef-koks ook aan om pannen te gebruiken zoals; Netherton Foundry, Circulon Ultimum, Tefal Expertise, en GreenPan Venice Pro 24cm keramische anti-aanbak koekenpannen .

Waar koop ik online pannen in Nederland?

Keukenaccessoires vragen altijd wat extra aandacht tijdens het winkelen. Hier raden experts aan om kwaliteit boven zuinigheid te stellen. Dit is de belangrijkste reden waarom kopers de voorkeur geven aan Webshop.nl voor al hun koopbehoeften. Het is de beste plek om mogelijke materialen, afmetingen en andere opties voor een betere levensstijl te vinden. Hier vindt u topmerken die paneelgordijnen online verkopen. Enkele merken zijn Raj, Vinod, Asian Pride, Dine Well, Asian Cosmo, Calphalon, T-fal, Rachael Ray, Vremi, GreenLife en Farberware. Je kunt ook tools gebruiken om snel te zoeken naar producten die binnen je budget passen.

Van kookpotten en mosselen tot paella- of pannenkoekenpannen, Webshop.nl biedt u een ruim assortiment kookpotten en pannensets van wereldwijde verkopers. Behalve op een retail zoekmachine , kunt u ook een breed scala aan Kookgerei sets , Drukkokers , Soep, Tajines, Wok of Vispannen vinden. Het is belangrijk om betrouwbare producten te kopen als het gaat om winkelen voor iets voor uw huis en leven behoeften.

Verken gerelateerde categorieën

Nieuwe producten

Webshop.nl maakt gebruik van cookies. Ga je verder op onze website, ga dan akkoord met het plaatsen van cookies en de verwerking van deze data door ons en vermelde partners.