Er zijn genoeg redenen waarom bakken niet aanvoelt als een karwei, maar als een leuke hobby. Als je iemand bent die wil gaan bakken, of als je al bakt maar je keuken wilt upgraden, dan heb je een geweldige set bakgerei nodig.
Het lijdt geen twijfel dat het meeste lekkere eten wordt gebakken. Dus als je net als iedereen houdt van de smaak van vers gebakken voedsel, dan kun je net zo goed beginnen met bakken als een leuk tijdverdrijf. Maar voordat je dat doet, is het essentieel om je eigen bakgerei te hebben. Zo kun je naar hartenlust experimenteren en nieuwe en interessante recepten bedenken. Maar voordat je je stempel gaat drukken op de wereld van het bakken, moet je meer weten over bakvormen. Verrassend genoeg zijn er meer dan een paar dingen die je erover moet weten. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over bakvormen voordat je ze gaat kopen.
De verscheidenheid aan baksets is niets minder dan verrassend voor iemand die nieuw is in de kunst van het bakken. Maar voor een ervaren bakker is dat begrijpelijk, gezien de verscheidenheid aan dingen die je nodig hebt om ermee te bakken. Het grote verschil zit hem echter niet in de vormen en maten van de pannen en vellen. Het zit hem in het soort materiaal dat gebruikt is om het bakgerei te maken. Het materiaal heeft een grote invloed op de eigenschappen van het bakgerei. En dat bepaalt dan weer hoe je taarten en koekjes worden.
Siliconen is het populairste materiaal voor het maken van vormen voor het bakken van taarten en gelei. Als je je afvraagt waarom siliconen? Het is het meest efficiënte materiaal met antiaanbaklaag dat geschikt is om mee te bakken. Bovendien zijn siliconen bakvormen vrij duurzaam en zelfs bestand tegen grote temperatuurverschillen. Daardoor zijn ze ideaal voor het koelen van desserts en beslag. Maar als je ze langdurig blootstelt aan hoge temperaturen, beginnen ze uit elkaar te vallen. Ze zijn ook geen goede warmtegeleiders. Dat betekent dat ze geweldig zijn om in de magnetron te bakken, maar niet werken op gewone fornuizen of gasovens.
Als je op zoek bent naar bakgerei van hoge kwaliteit en het niet erg vindt om iets meer uit te geven, ga dan voor keramiek. Keramisch kookgerei gedraagt zich in sommige opzichten net als glas. Het is niet alleen een goed antiaanbakmateriaal, maar in tegenstelling tot siliconen kun je keramisch kookgerei ook op fornuizen gebruiken. Er zijn twee soorten keramisch bakgerei: geglazuurd keramiek en ongeglazuurd keramiek. Ook al gedragen ze zich allebei hetzelfde in een oven, er zijn wel degelijk verschillen als het gaat om hun onderhoud en afwerking. Geglazuurd keramiek ziet er meer gepolijst en glanzend uit aan de buitenkant. Aan de andere kant ziet ongeglazuurd er rauwer uit.
Dit is het meest voorkomende type bakgerei. Je vindt ze zowel in bakkerijen als thuis. Het meest aantrekkelijke aan metalen bakvormen is hun betaalbaarheid en duurzaamheid. Ze zijn geschikt voor verschillende toepassingen, zoals brood bakken, muffins bakken, snoep bakken, enz. Maar niet alle metalen bakvormen zijn hetzelfde. Afhankelijk van het metaal veranderen de eigenschappen van het bakgerei aanzienlijk. Van de metalen bakvormen is aluminium het meest gebruikte materiaal. Ze kunnen uitstekend warmte geleiden en zorgen voor een gelijkmatige gaarheid van het baksel.
Als je alleen kookt met een magnetron, is glazen bakgerei geweldig. Hoewel ze niet bestand zijn tegen directe hitte, is glas zeer efficiënt in elektrische ovens. Je kunt er zelfs veel sneller mee bakken dan met welk ander soort bakgerei dan ook. Dit resulteert in een gelijkmatiger bakresultaat. Maar je moet wel wat ervaring hebben met bakken om geen fouten te maken bij het gebruik van glazen bakgerei. Omdat ze snel zijn, kan het snel misgaan als je niet precies genoeg bent. Je moet oppassen dat je de glazen pannen niet meteen afspoelt nadat je ermee hebt gekookt. Door snelle temperatuursveranderingen kunnen er barsten ontstaan in glazen potten. Zet ze ook nooit op een fornuis of een braadpan, want ze zullen versplinteren als ze in contact komen met directe hitte.
Er zijn zoveel verschillende soorten bakvormen. Ze variëren niet alleen in materiaal en constructie, maar ook in grootte en vorm. De juiste kiezen uit zo'n enorme variëteit lijkt misschien een ontmoedigende taak. Maar als je weet op welke criteria je moet letten, wordt het gemakkelijker om je opties te beperken. Hier zijn enkele tips die je kunt volgen als je gaat winkelen voor bakmatten , beslagkommen, meetbekers , en meer.
De manier waarop je het bakgerei gebruikt en onderhoudt, heeft ook invloed op de levensduur. Maak ze dus altijd schoon na het bakken. Etensresten kunnen resten achterlaten op het bakgerei en de antiaanbaklaag beschadigen. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat ze volledig droog zijn voordat je ze opbergt. Vergeet tot slot niet om ook andere producten te bekijken van Home & Living .
Door het rubberachtige gevoel van siliconen bakvormen kun je je afvragen of je er wel veilig mee kunt koken. Maar je hoeft je geen zorgen te maken over het koken ermee, want ze zijn veilig bevonden door deskundigen. Maar er zit een addertje onder het gras. Terwijl siliconen van goede kwaliteit volledig veilig zijn, bevatten sommige goedkopere producten vulstoffen die in het voedsel kunnen lekken wanneer je kookt. Hierdoor blijft het voedsel aan de bak plakken en ontstaat er een nare geur. Om te controleren of je siliconen bakgerei veilig is, draai je aan het materiaal en zoek je naar sporen van wit materiaal in het materiaal. Als dat het geval is, gebruik het dan niet om mee te koken.
Glazen bakvormen hebben in het begin meer tijd nodig om op te warmen. Maar het goede eraan is dat ze, als ze eenmaal warm genoeg zijn, de warmte beter vasthouden dan metaal. Omdat een elektrische oven verwarmings- en afkoelcycli doorloopt, zorgt glas voor een gelijkmatigere garing. Ze behouden een vrij normale temperatuur tijdens beide cycli. Dit resulteert in snellere baktijden. Metaal kan de temperatuur vrij snel doen stijgen, maar verliest deze ook weer snel tijdens de afkoelcyclus. Dit resulteert in grote temperatuurschommelingen en vertraagt het bakproces.
Ja, je kunt je siliconen bakvormen afwassen in de vaatwasser. Omdat je siliconen bakvormen kunt oprollen, passen ze gemakkelijk in elke vaatwasser. Maar je moet er wel voor zorgen dat er geen water in kan komen als je ze oprolt. De vaatwasser maakt het meeste schoon. Maar na het afwassen kan het nog steeds een beetje vettig zijn. Dat moet je met je handen schoonmaken. Maar dat is niet moeilijk, want citroensap werkt magisch als het gaat om het verwijderen van vettige resten van keukengerei. Je kunt het ook met heet water afwassen om het schoonmaken wat makkelijker te maken.
Bakgerei is een onmisbaar item in elke keuken. Dus als je bakgerei online wilt kopen in Nederland, zoek dan niet verder want je bent op de juiste plek. Op Webshop.nl vindt u alles van vierkante bakvormen tot bakvormen voor beginners om online te kopen. Het enige wat u hoeft te doen, is naar bakgerei zoeken met onze retail zoekmachine . Zo kunt u ook de prijzen en kenmerken van verschillende artikelen vergelijken en de beste vinden. Enkele populaire merken die je kunt overwegen zijn Nordic Bakeware, Pyrex, Corningware, Calphalon, USA Pan, Fat Daddio's en Chicago Metallic.