Pesto is een Italiaans product dat wereldwijd wordt verkocht en geliefd is. Maar naarmate het doordringt in lokale keukens, zie je meerdere varianten die aan de behoeften voldoen. Smaken en ingrediënten zijn veel en veel aangepast. Je kunt dus kiezen voor traditionele basilicumpesto of voor de smaak die jij lekker vindt. Als je het voor de eerste keer koopt, kijk dan naar de ingrediënten en je zult zien dat het niet moeilijk is om een keuze te maken.
Kijkend naar de ingrediënten denk je misschien dat al deze producten een uitgesproken en sterke smaak hebben. Maar je hoeft je geen zorgen te maken over het eindresultaat, want dat is de echte clou. Basilicum, knoflook, noten en oliën vormen samen de perfecte topping voor je gerechten. De echte vraag die opkomt is of elke variant goed is bij alle gerechten. En het antwoord is allebei ja en nee. Het hangt allemaal af van je smaak. Sommigen van jullie houden misschien van dipsaus met tomatensmaak, of sommigen houden van klassieke dipsaus zoals een pesto pastasaus bovenop. Dus waarom experimenteer je niet een beetje met je recepten en probeer je een paar van je favoriete smaken een voor een. Voordat je dat doet, wil je misschien eerst wat lezen om je aankoop te valideren.
Je kent misschien alleen de klassieke pesto met olie, knoflook, pijnboompitten, basilicum en kaas, maar dit is slechts één soort Italiaanse pesto. Daarnaast is er ook een Modenese variant met Lardo in plaats van Reggiano als vet ingrediënt. Voor degenen die het niet weten, Lardo is een soort gezouten salami van puur varkensvet. Deze wordt geserveerd op brood of pizza, niet op pasta. Dan hebben we de Trapanese versie, ook wel bekend als zomersaus, voor bij de pasta. Deze heeft amandelen, geen pijnboompitten, en cherrytomaatjes als extra ingrediënt. Een ander type is Agrumi, perfect voor zeevruchten omdat er citroen of sinaasappels aan zijn toegevoegd. De laatste variant is pesto Rosso die een heerlijke rooksmaak heeft. Het heeft een rijke rode kleur en past bij pasta, gnocchi, biefstuk of varkensvlees.
Als je de term zelfgemaakte pesto ziet staan in een willekeurige pot pesto, vraag je je misschien af wat het verschil is. Het gaat om de houdbaarheid. Aan zelfgemaakte versies mogen geen conserveringsmiddelen zijn toegevoegd om de houdbaarheid in je koelkast te verlengen. Waarschijnlijk is zeven dagen na het openen van het potje het maximum. Dus als je op het punt staat om deze varianten te kopen of iets dat zegt vers, moet je voorzichtig zijn met de hoeveelheid. Anders kan de helft van de pot verloren gaan en dat wil je natuurlijk niet met je favoriete saus. Vergeet ook niet de bewaar- en gebruiksinstructies te controleren als je online pesto koopt in Nederland. Het lezen van de verpakking kan je helpen om je recepten beter te bereiden.
Verpakte voedingsmiddelen zijn vaak beperkt tot een niet-vegetarisch of vegetarisch dieet. Omdat het veganisme steeds meer aanhangers krijgt, kun je online veganistische producten vinden. Er zijn ook mensen die pescatarisch zijn - mensen die wel zeevruchten maar geen vlees eten. Zij kunnen dus ook kiezen voor vegetarische of veganistische opties, wat ze het lekkerst vinden. Als je al eens een andere variant hebt geproefd, zul je geen verschil merken. De smaken, het budget, de merken en al het andere zijn hetzelfde. Je kunt onze eten & drinken sectie bekijken om een veganistisch product te bekijken, en we zijn er zeker van dat je zult vinden wat je zoekt.
Barilla is een van de topmerken voor pestoproducten. Liefhebbers van pesto kennen dit merk misschien wel, en degenen die dat niet zijn kunnen deze naam gewoon onthouden, want hier ga je alles krijgen. Ze claimen dat hun producten glutenvrij zijn, geen suiker en geen conserveringsmiddelen bevatten. Je kunt de producten zelfs bekijken als veganistisch, sojavrij, pindavrij, glutenvrij en nog veel meer aanpassingen. Naast Barilla zijn er nog meer merken waar je op kunt vertrouwen, zoals Good Food, Deliciously Ella, Buitoni en Clara ole. Je vindt ze allemaal op ons winkelplatform Webshop.nl.
Wie heeft gezegd dat voedsel wetenschap is, heeft helemaal gelijk. Dan moet je bij het kopen zeker een beetje voorzichtig zijn. De enige tip die je aankoop kan onderscheiden is "kijk naar de ingrediëntenlijst". Elk product verschilt van elkaar door de smaken en ingrediënten die eraan zijn toegevoegd. Merken, fabrikanten, lokale regio's, alles ontstaat daarna. Maar voordat je struikelt over de vele producten die online verkrijgbaar zijn, willen we je graag wat duidelijkheid geven. Hier zijn een paar fijne punten die je zou willen lezen voordat je een variant van pesto pakt.
We hopen dat deze tips je aankoop goed genoeg maken voor een terugkerende aankoop. We weten dat je deze tips misschien toch al hebt opgevolgd, maar een lijstje met opsommingstekens in je hoofd of op je telefoon kan geen kwaad. Zo vergeet je geen enkel punt en is je winkelwagentje altijd perfect. Je kunt op ons winkelplatform terecht om de beste pestosaus of de beste veganistische pesto te kopen. We hebben elke variant in onze schappen staan. Je hoeft alleen maar te zoeken en je krijgt wat je wilt.
Bij het zoeken naar kwaliteitsproducten kun je vertrouwen op veel populaire merken. Kijk eens naar het merk Barilla dat beweert gemaakt te zijn met 100% verse Italiaanse basilicum. Bovendien bevat het geen conserveringsmiddelen en is het glutenvrij. Daarnaast kun je ook varianten van het merk Saclo ontdekken. Je vindt er klassieke basilicumpesto, zongedroogde pesto, veganistische pesto, chilipeperpesto en nog veel meer. Andere merken zijn Thermomix, Filippo Berio, Classico en Costco - je vindt ze allemaal op je bezoek aan onze zoekmachine voor winkelen .
Niet alle pesto kan worden opgenomen in je gewichtsbeheersingsprogramma. Er is een speciaal product genaamd magere pesto, met de helft minder calorieën dan de traditionele pesto. Je kunt deze kopen om op te nemen in je dieetplan voor gewichtsverlies. Als je twijfelt over de smaak, dan zul je blij zijn om te lezen dat de ingrediënten die worden gebruikt in de magere versie hetzelfde zijn. Elk merk heeft zijn eigen recept om een product met minder calorieën te maken. Sommigen gebruiken weinig vet, anderen minder kaas of zelfs beide. Je moet in dit geval de ingrediënten controleren.
Het is niet de verse pesto, maar de ingrediënten die dit of een ander product gezond maken. Als je daarnaar kijkt, zie je dat pesto meestal verse basilicum, knoflook, olijfolie en citroen als hoofdingrediënten heeft. Deze lijst is op zich al gezond genoeg, want olijfolie bevat gezonde vetten, knoflook is geneeskrachtig, basilicum bevat antioxidanten en citroen zit boordevol vitamine C, vezels en andere voordelen. Dezelfde ingrediënten kunnen je echter ook schade berokkenen als ze van lage kwaliteit zijn. Daarom heeft het kopen van pesto van een authentiek platform ook zijn voordelen, naast het controleren van de gezondheidsmeter van pesto.
Ja, dat kan. Velen van ons nemen de pestosaus zelfs rechtstreeks uit het potje en gieten het over hun pasta. Als je pasta warm is of net uit de oven, is het voldoende om de pesto op kamertemperatuur te laten komen. Je hoeft je geen zorgen te maken over een warm en koud mengsel tegelijk. Het hangt echter allemaal af van je smaakpapillen. De temperatuur en smaken zijn helemaal aan jou. Maar het antwoord op de vraag is ja - het kan geen kwaad om koude pesto te eten, tenzij er een speciale opmerking op de verpakking staat. Je moet de behandelingsinstructies en de houdbaarheidsgegevens goed lezen.