In de keuken verwijst saus naar room, vloeibaar of halfvast voedsel dat wordt geserveerd of gebruikt bij het bereiden van een voedingsmiddel. Meestal worden sauzen op zichzelf gegeten.
Sauzen zijn bedoeld om vocht, visuele aantrekkingskracht en smaak toe te voegen aan een gerecht. Mogelijk is Garum het oudste geregistreerde product dat nog steeds wordt gebruikt, de vissaus in het oude Roam. Ze hebben altijd een vloeibaar bestanddeel nodig en zijn een essentieel element in keukens over de hele wereld. Ze kunnen worden gebruikt voor zowel hartige als zoete gerechten. Tegenwoordig worden ze zowel in koude vorm (als mayonaise, chili, dressings, ketchup of mosterd) als in gekookte vorm (als appel-, kerrie- of roerbaksaus) bereid en geserveerd. Ze worden vers bereid in een restaurant, maar je kunt ze ook thuis maken of een kant-en-klare optie uit een online winkel halen.
Met verschillende keukens over de hele wereld en het aantal smaken in elke traditionele setting, ligt het voor de hand om honderden soorten te hebben. Er zijn echter veel speciale soorten die kunnen worden beschouwd als de duizendpoot. Ze hebben een unieke combinatie van smaak en ingrediënten die je met elk gerecht kunt combineren en die het uiterlijk en de smaak van je maaltijd een meerwaarde geven. Soms kun je ze tijdens het koken aan je recept toevoegen (zoals in Sojasaus) of op tafel serveren (zoals in BBQ of Knoflooksaus). Maar je kunt er ook een paar hebben die prima werken voor al je smaakbehoeften, ongeacht wat je van plan bent aan gasten te serveren. Hier zijn een paar basissmaken die je misschien in je keuken wilt hebben.
Deze is de eenvoudigste van alle moedersauzen, vooral omdat je geen bouillon hoeft te maken. Het bevat ook basisingrediënten zoals bloem, melk en geklaarde boter. Hij wordt gemaakt door melk in te dikken met witte roux. Later kun je het op smaak brengen met kruidnagel, ui en nootmuskaat. Om smaak toe te voegen laat je het sudderen tot het romig wordt met een fluweelzachte textuur. Het valt onder de categorie pasta. Je kunt het dus gebruiken in alle soorten gebakken pastarecepten zoals lasagne of eenpansgerechten. Het is ook een basis voor de meest gebruikte witte, room- en kaasmengsels.
Een andere, relatief eenvoudigere moedersaus. Hij wordt gemaakt door witte bouillon in te dikken met roux en even te laten sudderen. Hier is de kippenvelouté gemaakt van kippenbouillon een veelvoorkomend type. Je kunt echter ook kalfsvelouté en visvelouté vinden. Elk van deze is afkomstig van hun eigen secundaire moedersaus. Kipsvelouté wordt bijvoorbeeld verrijkt met room en wordt een suprême pasta. Tegelijkertijd wordt kalfsvelouté gemaakt door eierdooiers en room in te dikken tot een allemande pasta. Enkele andere familieleden van velouté zijn normandisch, bercy, paddenstoelen, zeevruchten met kruiden en Hongaarse saus.
Soms wordt het ook wel bruine saus genoemd en is het iets complexer dan een moedersaus. Hij wordt gemaakt door bruine bouillon in te dikken met een roux. In die zin is het vergelijkbaar met de velouté. Het verschil is dat hij wordt gemaakt met tomatenpuree en dat er wat mirepoix wordt toegevoegd voor de smaak en diepere kleur. De bruine bouillon is gemaakt van geroosterd bot. Het wordt traditioneel verder verfijnd om een diepe, rijke smaakpasta te krijgen die bekend staat als demi-glace. Deze demi-glace is ook een uitgangspunt voor een breed scala aan pasta's. Robert, chasseur en portwijnsaus zijn enkele familieleden.
De klassieke tomatensaus is het meest gebruikte lid van de familie over de hele wereld. Hij lijkt veel op de traditionele tomatensaus die we gebruiken voor pasta en pizza. Het enige verschil is dat klassieke tomatenpuree rijker van smaak is en een paar extra stappen vereist om te maken. Hier moet je beginnen met het smoren van het zoute varkensvlees en het bakken van aromatische groenten. Vervolgens moet je bouillon, tomaten en hambotten toevoegen en een paar uur in de oven laten sudderen. De oven zorgt voor een betere garing door de warmte gelijkmatig te verspreiden. Enkele familieleden hier zijn Spaanse, creoolse, Portugese en Provençaalse saus die je online kunt vinden.
Het maakt niet uit of je de beste barbecuesaus wilt kopen of goedkope hete saus, als je naar een zoekmachine voor de detailhandel gaat, kun je al je sausbehoeften oplossen. Hier kun je topmerken vinden om te vergelijken en producten van te kopen. Met zoveel merken online is het echter moeilijk om een verstandige beslissing te nemen. Daarom moet je, voordat je tot aankoop overgaat, goed weten wat je behoeften en recepten zijn. Zodra je een duidelijk idee hebt van wat je die avond wilt koken, ga je naar een online winkel om een bestelling te plaatsen. Hier moet je de volgende aanwijzingen in gedachten houden bij het kiezen van de pasta's van de avond.
Van alle soorten Cocktails en Grill tot Juspoeder, Pesto, Sambal of Satésauzen, Webshop.nl geeft u toegang tot alles met een paar klikken. Het is echter belangrijk om een paar merken te zoeken voordat u een product koopt. Bij online winkelen is vergelijken en de markt doorzoeken de sleutel tot succes. Als u twijfelt, kunt u altijd bij uw moeder of tante terecht voor hulp en om te beslissen welke van de lekkere pasta's meer smaak en waarde zal toevoegen aan wat u ook kookt voor de speciale gelegenheid.
Als je zalm maakt voor je diner of voor je gasten, kun je het gerecht kruiden en smaak geven met een paar eenvoudige maar heerlijke pasta's. Hier raden deskundige chef-koks aan om Kaas; Dille; Citroenboter; Knoflook en citroenboter; Honing en knoflook of Witte saus te gebruiken. De keuze kan variëren op basis van het type zalm dat je maakt en de smaak die je aan je gerecht wilt geven.
Elk gerecht heeft zijn eigen smaak en vraagt om een unieke set dips en pasta's om de smaak en uitstraling van het recept te versterken. Om dezelfde reden kunnen bij tortellini enkele unieke pasta's de smaak versterken. Hier kun je knoflookboter, tomatencrème, knoflookparmezaan en verschillende soorten pastapasta gebruiken. Hier kun je ook Cheesy baked tortellini marinara of Pomodoro saus gebruiken, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.
Belangrijk is dat dipsauzen en sauzen niet alleen smaak toevoegen, maar ook veel voordelen hebben voor de gezondheid en schoonheid van de gebruikers. Hummus is bijvoorbeeld superlekker en gezond. Volgens velen is het een gezonder alternatief voor ketchup en mayo. Bovendien helpt de eiwitrijke hummus om af te vallen. Je kunt ook mosterdpasta gebruiken als je je smaakpapillen wilt kalmeren en tegelijkertijd wat kilo's wilt kwijtraken.
U kunt elke zoekmachine in de detailhandel raadplegen om alle mogelijke opties in sauzen van topmerken te vinden. Bij Webshop.nl vindt u pasta's en alle soorten dipsaus van topmerken als Huy Fong, Louisiana, Sir Kensington's, Malabon, Goody, UFC of MF. Hier kun je ook de unieke prijsvergelijker gebruiken om budgetvriendelijke, verse en lekkere sauzen online te vinden in Nederland. Zelfs als je niet bezorgd bent over de prijs, raden we je aan om producten van verschillende merken te controleren en te vergelijken voordat je een aankoop doet.
Om u te helpen bij het zoeken en vergelijken, geeft Webshop.nl u ook toegang tot producten van bestsellers. Zoek, vergelijk, koop en geniet van de beste opties in de stad met Webshop.nl