webshop.nl
Woonaccessoires
  Sluiten

Pannensets

Over Pannensets

Een pannenset van goede kwaliteit is een onmisbaar item in elk huis. Het is ook iets dat je dagelijks nodig hebt. Of je nu een ervaren kok bent of een experimentele, je kunt niet zonder een kookset van goede kwaliteit.

Het is misschien verleidelijk om kookgerei van de allerbeste kwaliteit voor jezelf te hebben. Wacht even! Verwacht er niet te veel van, want kookgerei is duur. Hoe hoger de kwaliteit, hoe hoger de prijs. Maar je moet nog steeds een pannenset vinden die je je kunt veroorloven en die toch een fatsoenlijke kwaliteit biedt. Als je daar klaar voor bent, wees dan klaar om je door een wereld van zoveel verschillende opties te manoeuvreren. Kookgerei is er in veel verschillende materialen en stijlen. Neem dus even de tijd om dit artikel te lezen voordat je gaat winkelen. Het vertelt je alles wat je moet weten voordat je gaat winkelen.

Verschillende soorten pannensets

Een pannenset is een must-have in elke keuken. In feite kun je vrijwel alle soorten kookkunsten uitvoeren met alleen een pannenset. Ze zijn echter niet allemaal hetzelfde. De sets verschillen van elkaar in materiaal, grootte, functies en nog veel meer. Voordat je begint met winkelen voor een set, moet je beslissen welk type kookgerei je wilt. Daarvoor moet je eerst weten welke verschillende soorten kookgerei er zijn. Hier is een lijst van de meest voorkomende soorten pannensets die mensen in hun thuiskeuken gebruiken.

Aluminium pannenset

Het is misschien een verrassing dat aluminium zachter is dan ijzer. Maar geanodiseerde aluminium pannen hebben een bepaalde coating die ze duurzaam en hard maakt. Deze coating is bestand tegen krassen en corrosie. Door deze coating is het gemakkelijk om het aluminium kookgerei lange tijd in goede staat te houden. Het oppervlak van geanodiseerd aluminium is ook glad en gemakkelijk schoon te maken. Maar naast geanodiseerd aluminium zijn er nog andere opties, waaronder hardgeanodiseerd en gegoten aluminium. Ze verschillen van elkaar in sterkte en gewicht.

Gietijzeren kookgerei

Vóór het tijdperk van roestvrij staal gebruikten mensen meestal gietijzeren pannen om te koken. Ook al is het een eeuwenoude technologie, ze bieden een aantal voordelen ten opzichte van de moderne roestvrijstalen pannensets. Gietijzeren pannen hebben meer tijd nodig om op te warmen. Maar als ze eenmaal heet genoeg zijn om in te koken, kunnen ze heel goed een constante temperatuur aanhouden. Deze eigenschap van gietijzer komt goed van pas bij het bereiden van vlees. Een ander voordeel van gietijzeren kookgerei is dat de roest op het kookoppervlak fungeert als een natuurlijke antiaanbaklaag. Als je nog steeds niet overtuigd bent of je gietijzer moet kopen of niet, kunnen de lage kosten je helpen je beslissing te bevestigen. ;

Koperen pannensets

De grootste aantrekkingskracht van koperen pannen is dat ze warmte uitstekend geleiden. Dat betekent dat ze vrij snel warm worden. Maar dit betekent ook dat de warmte meer plaatselijk is en niet geweldig is voor gelijkmatig koken. Daarom hebben alle koperen pannen een dunne roestvrijstalen laag voor efficiënt koken en om het koper te beschermen tegen reacties met zuur voedsel en vlees. Koperen pannensets krijgen na verloop van tijd een groen laagje patina. Ook al is dit op geen enkele manier schadelijk, het maakt het kookgerei wel lelijk om naar te kijken.

Roestvrijstalen pannenset

Ondanks de vele nadelen van roestvrij staal, is dit tegenwoordig het meest gebruikte type kookgerei. Staal is in geen geval het ideale materiaal voor kookgerei. Ze zijn niet goed in het geleiden van warmte. Sterker nog, ze hebben de neiging om kleine vlekjes van hoge temperatuur te vormen in plaats van de warmte gelijkmatig te verdelen. Om de vorming van zulke hotspots te voorkomen, heeft goede kwaliteit kookgerei koperen of aluminium platen op de bodem. Soms merk je deze laag niet op omdat hij tussen de lagen staal zit. Maar het voordeel van roestvrijstalen pannen is dat ze robuust zijn en waarschijnlijk een leven lang meegaan.

Een paar tips hoe je een Pannensets kunt bestellen

Elk huis zou een goede set kookgerei moeten hebben. Een huis wordt pas echt een thuis als de keuken ook functioneert en als je je favoriete gerecht in elkaar kunt flansen wanneer je maar wilt. Anders is het niet veel anders dan een woning. Als je gaat winkelen voor kookgerei, zijn er een paar criteria waar je op moet letten. Door op deze criteria te letten, weet je zeker dat je een goede kwaliteit kookgerei koopt dat bij je past.

  • Rekening houden met het fornuis dat u gebruikt - Sommige pannensets werken niet met bepaalde soorten fornuizen. Keramisch kookgerei kun je bijvoorbeeld niet verwarmen op een elektrische inductiekookplaat. Gasfornuizen zijn daarentegen heel veelzijdig. Je kunt bijna alle soorten pannen gebruiken op een gasfornuis. Kookgerei met reflecterende bodems werkt niet op halogeenfornuizen.
  • Kies de coating - Er zijn een paar verschillende soorten coatings beschikbaar voor pannensets. De coating die het populairst is bij mensen is de Teflon anti-aanbaklaag. Ten eerste zijn ze relatief goedkoper. Teflon coating is ook erg veelzijdig en verandert niets aan andere eigenschappen van het kookgerei. Dan is er nog de keramische coating die meestal in aluminium en gietijzeren pannen zit.
  • Duurzaamheid - De duurzaamheid van het kookgerei hangt af van de manier waarop het reageert op verhittingscycli en de reactie op vaatwasser en vochtigheid. Sommige potten vervormen al na een paar maanden koken. Dit komt omdat ze hun oorspronkelijke vorm niet kunnen behouden wanneer ze afkoelen. Het gemak van schoonmaken is ook een belangrijke factor om te overwegen.
  • Kosten van het kookgerei - Voor de meeste mensen is de prijs de doorslaggevende factor bij de beslissing om al dan niet een kookgerei te kopen. De prijs varieert sterk, afhankelijk van het materiaal van het kookgerei en andere kenmerken. De kwaliteit van de coating heeft ook invloed op de prijs. Je vindt een grote collectie goedkope pannensets met zeefdeksels op Webshop.nl.

Hoe goed het kookgerei ook is of hoe duur het ook is, de sleutel tot een lange levensduur ligt in hoe goed u het onderhoudt. Zorg ervoor dat de potten en pannen helemaal droog zijn voordat je ze opbergt. Constante blootstelling aan vocht kan leiden tot corrosie. Verwijder ook alle olieachtige etensresten om de antiaanbaklaag op de pannen te behouden na gebruik. Behalve deze producten, vergeet niet om ook andere producten te bekijken van Home & Living.

Vragen en antwoorden

Zijn aluminium potten veilig?

Aluminium is een zeer reactief metaal. Ze reageren snel met zuur voedsel zoals citrusvruchten en azijn. Maar fabrikanten behandelen de aluminium potten voordat ze ze verzenden. Deze behandeling resulteert in de vorming van een sterke laag over de aluminium potten. De hoeveelheid aluminium die in het voedsel terechtkomt als je kookt in behandeld kookgerei is zeer minimaal en ligt ver onder de niveaus die enige toxiciteit veroorzaken. Hoewel het dus waar is dat puur aluminium niet veilig is voor voedsel, is het aluminium kookgerei dat je in huis hebt waarschijnlijk wel veilig.

Is het beter om te koken met roestvrij staal of anti-aanbak?

Mensen vragen zich vaak af of de meerprijs die ze betalen voor anti-aanbak kookgerei het wel waard is. Maar het is moeilijk om deze vraag met een simpel ja of nee te beantwoorden. In feite hangt het af van hoe je het gebruikt. Als u kookgerei voor thuis koopt, gaat de gemaksfactor voor. Je wilt waarschijnlijk zo snel mogelijk klaar zijn met koken en wat rust nemen. In dat geval zijn pannen met antiaanbaklaag de ideale optie. Het probleem met anti-aanbakpannen is dat ze niet duurzaam zijn. De coating begint na een paar jaar af te bladderen. En als het om professionele koks gaat, is het een kwestie van een paar maanden voordat de anti-aanbakpan volledig onbruikbaar wordt.

Waarom gebruiken koks roestvrijstalen kookgerei?

Als je een kookrealityshow hebt gezien, is het je misschien opgevallen dat bijna alle chef-koks roestvrijstalen potten en pannen gebruiken. Daar zijn duidelijke redenen voor. Een daarvan is dat de prioriteiten van een professionele kok heel anders liggen. Ze hechten meer belang aan de gaarheid van het eten dan aan gemak. Nonstick kookgerei verwarmt het voedsel niet gelijkmatig als je het vergelijkt met roestvrijstalen kookgerei van hoge kwaliteit. Een andere reden is dat ze duur kookgerei gebruiken en niet iets willen dat maar een paar maanden of jaren meegaat voor het vervangen moet worden. Tot slot zijn ze professioneel en hebben ze geen coating nodig om te voorkomen dat het voedsel blijft plakken.

Waar koop ik pannensets online?

Als je online pannensets in Nederland wilt kopen, ben je op de juiste plek. Het kookgerei dat je koopt moet geschikt zijn voor jouw manier van koken. Als u kunt kiezen uit een grote collectie, is het gemakkelijker om het juiste servies te vinden. U kunt op Webshop.nl zoeken naar kookgerei met behulp van onze retail zoekmachine. Zo kunt u ook de prijzen en functies van verschillende modellen vergelijken en er het beste tussen vinden.

Er zijn meer dan 500 winkels en merken die pannensets aanbieden op Webshop.nl. Deze omvatten een aantal van de populaire merken zoals T-fal, Rachael Ray, Cuisinart, Farberware, Calphalon en Circulon.

Nieuwe producten

Webshop.nl maakt gebruik van cookies. Ga je verder op onze website, ga dan akkoord met het plaatsen van cookies en de verwerking van deze data door ons en vermelde partners.